Президент підписав указ про фінансування оборонного сектору до 2022 року

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про фінансування оборонного сектору «Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2020 – 2022 роки за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Документ в четвер, 25 квітня, оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

Міністерство фінансів має передбачити в Бюджетній декларації на 2020 – 2022 роки видатки на забезпечення національної безпеки й оборони України в обсязі не менше 5% від обсягу внутрішнього валового продукту.

Крім того, Кабінет міністрів, згідно з рішенням, має «вжити заходів» зокрема для розвитку оборонного і безпекового секторів відповідно до принципів і стандартів НАТО і Євросоюзу, вдосконалення системи медичного забезпечення, реалізації державної політики у сфері кібербезпеки.

Також РНБО своїм рішенням ухвалила внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до бюджету, щоб забезпечити ухвалене президентом у вересні 2018 року збільшення грошового забезпечення військових Державної прикордонної служби, Служби безпеки України і Управління державної охорони.

Крім того, до 2022 року помітне збільшення фінансування мають отримати такі напрямки:

  • створення об’єднаної системи логістики та удосконалення системи медичного забезпечення військ (сил);
  • створення та забезпечення функціонування системи управління силами оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО;
  • розвиток озброєння, військової і спеціальної техніки;
  • створення та освоєння виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, зокрема сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, у тому числі крилатих ракет);
  • забезпечення функціонування та належного захисту об’єктів критичної інфраструктури;
  • реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів із розвитку і модернізації системи спеціального зв’язку та захисту інформації;
  • посилення контррозвідувального забезпечення та боротьба з тероризмом;
  • розвиток розвідувальних спроможностей України та створення розвідувального співтовариства України, забезпечення ефективної координації діяльності розвідувальних органів України;
  • підвищення ефективності цивільного захисту населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій;
  • належне кадрове забезпечення суб’єктів сектору безпеки і оборони та реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських.

Як інформувала “Новинарня“, Полторак на уряді виступив із вимогою збільшити видатки на оборону в бюджеті-2019.

Читайте також:
Уряд представив проект держбюджету-2019. На безпеку й оборону передбачено 210 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.