Комбата “Кота” із “ДНР” засудили до десяти років в’язниці

 

До десяти років позбавлення волі заочно засуджено бойовика терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Кот».

Про це в суботу, 20 квітня, інформує прес-центр Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що влітку 2014 року мешканець Херсона виїхав до ОРДЛО та вступив до лав незаконних збройних формувань терористів на території тимчасово окупованого Дебальцево.

“Ватажки терористів призначили його командиром батальйону так званих «Вооруженных сил «ДНР». У складі теругруповання він займався підбором та підготовкою «особового складу», організовував контроль за несенням бойовиками чергування на блокпостах, забезпечував контрольно-пропускний режим до захоплених адміністративних будівель та територій”, – кажуть силовики.

Повідомляється, що за активну участь у бойових діях проти сил АТО терористи нагородили його медаллю «За боевые заслуги».

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання.

Як інформувала “Новинарня“, у Черкасах бойовика “Л/ДНР” засудили до 10 років ув’язнення.

Читайте також:
Під Горлівкою вночі розвився безпілотник ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна