Під Горлівкою вночі розбився безпілотник ОБСЄ

 

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ розбився біля лінії зіткнення на Донбасі.

Про це у п’ятницю, 19 квітня, йдеться в звіті ОБСЄ, передає Громадьске.

Зазначається, що близько 20:45 18 квітня команда СММ запустила безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії для здійснення польоту над підконтрольними та непідконтрольними урядові районами Донецької області.

О 01:26 19 квітня, пролітаючи над районом поблизу населеного пункту Вугледар, який підконтрольний урядові, безпілотник почав втрачати сигнал обох GPS-модулів, попередньо унаслідок глушіння.

«За оцінкою СММ, безпілотник розбився о 02:36 у районі на захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька)», — йдеться у повідомленні.

В ОБСЄ додали, що зарано робити висновки щодо причин інциденту. Район, де розбився дрон, розташований поблизу лінії зіткнення та вважається значно замінованим, а тому доступ спостерігачів до цього району обмежений.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики на Луганщині “завалили” великий безпілотник СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Доба ООС: бойовики накрили зі 120-го калібру Павлопіль та Водяне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна