Бойовики на Луганщині “завалили” великий безпілотник СММ ОБСЄ

доповнено

У понеділок, 18 лютого, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила безпілотний літальний апарат на окупованій території Луганської області – його, ймовірно, засобами РЕБ збили бойовики “ЛНР”.

Про інцидент повідомив сайт Місії.

Зазначається, що в період між 13:27 і 13:38 18 лютого подвійний GPS-сигнал безпілотника дальнього радіуса дії зазнав глушіння під час польоту на висоті приблизно 6000 футів поблизу н. п. Донецький (непідконтрольний урядові, 49 км на захід від Луганська), що неподалік від лінії зіткнення.

О 13:38 на відстані близько 600 метрів на південний схід від н. п. Бердянка (непідконтрольний урядові, 45 км на захід від Луганська) БПЛА почав неконтрольовано крутитися навколо своєї осі і втрачати висоту. За оцінкою СММ, БПЛА розбився у цьому районі.

Спостерігачі запустили другий – міні-БПЛА – над Бердянкою, проте встановити місцезнаходження безпілотника дальнього радіуса дії так і не вдалося.

Коментуючи оголошений СММ ОБСЄ інцидент, українська сторона СЦКК заявила, що “збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, прикриваючи недолугу та підступну діяльність, своєю агресивною поведінкою продовжують перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів”.

“Такі дії свідчать про те, що керівництву окупантів є що приховувати, тому вони свідомо нехтують Мінськими домовленостями”, – наголосили в УС СЦКК 19 лютого.

Село Бердянка Слов’яносербського району розташоване на 7 км південніше контрольованого бойовиками Жолобка, що на Бахмутській трасі.

ДОПОВНЕНО. Речник бойовиків “ЛНР” Андрій Марочко заявив, нібито БПЛА СММ ОБСЄ збили Збройні сили України.

Однак власне сепаратистські ЗМІ показали, що апарат упав біля села Криничанське (колишнє Червоногвардійське) – звідти уламки забрали спостерігачі ОБСЄ. А це ще далі від лінії розмежування – недосяжна відстань для засобів РЕБ (радіоелектронної боротьби) ЗСУ.

Читайте також:
Українські військові боротимуться з ворожими БПЛА новітньою “радіогвинтівкою”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна