Українські військові боротимуться з ворожими БПЛА новітньою “радіогвинтівкою”. ВІДЕО

 

Найближчим часом Збройні сили України почнуть використовувати спеціальний радіокомплекс вітчизняної розробки і виробництва задля боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами.

“Його дехто уже влучно назвав “радіогвинтівкою” через схожість із відповідною піхотною зброєю. Цільове призначення цієї техніки – запобігання стеження за режимними об‘єктами й позиціями українських військових”, – розповідає військовий кореспондент та аналітик Геннадій Карпюк.

За його словами, пристрій має хороший потенціал у протидії безпілотним літальним апаратам.

“Зараз це – актуальна для війська новинка. Розробники комплексу боротьби з БПЛА та дронами різного призначення зауважують, що він має направлену блокуючу дію на всі види безпілотників. Адже той перекриває сигнали телеметрії, GPS-навігації та управління. Зона гарантованого перекриття, залежно від модифікації, становить 1 – 6 кілометрів”, – зазначає Карпюк.

Спеціальний радіокомплекс вітчизняної розробки зараз апробовують у 169-му навчальному центрі “Десна” на Чернігівщині.

Читайте також:
Генштаб розробив плани протидії спецпідрозділам РФ у різних ситуаціях, − Муженко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна