Генштаб розробив плани протидії спецпідрозділам РФ у різних ситуаціях, − Муженко

 

Сили спеціальних операцій ЗСУ готові до різних сценаріїв протидії спецпідрозділам Росії.

Про це під час конференції з питань розвитку ССО у Києві заявив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії Віктор Муженко.

“Генеральним штабом проаналізовано дії спеціальних підрозділів Російської Федерації, і у нас вже готові плани протидії на різні сценарії кризових ситуацій. Наше завдання – не знижувати темп впровадження нових стандартів у підготовці, технічному оснащенні та всебічному забезпеченні вітчизняних Сил спецоперацій”, – зазначив Муженко.

Захід був організований за сприяння штабу Сил спеціальних операцій НАТО, за участі його офіційної делегації на чолі з командувачем штабу, віце-адміралом Коліном Кілрейном.

Окрім України, в конференції взяли участь фахівці з питань сил спецоперацій 9 держав: США, Великої Британії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Данії та Канади.

Як зазначається, окремо були порушені питання розвитку морської складової Сил спецоперації ЗС України, Комплексного плану розвитку ССО та безпекової ситуації в регіоні.

Читайте також:
Десантування в аквалангах і стрільба під водою:
73-й морський центр ССО оприлюднив вражаюче відео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна