“Лягай, Бандера”: ультрасам “Зорі” перепало на Кіровоградщині, поліція виправдовується

 

Під час півфінального матчу Кубка України з футболу на стадіоні “Інгулець” у селищі Петрове на Кіровоградщині між командами “Інгулець” та “Зоря” правоохоронці побили фанатів гостьової команди.

Як повідомив у коментарі “Громадському” вболівальник “Зорі” Владислав Овчаренко, правоохоронці не пояснили причин своїх дій.

“Під час другого тайму бійцями спецпідрозділу “Тор” були здійснені насильницькі дії щодо вболівальників Луганської “Зорі”. Що слугувало причиною вони самі відповісти так і не змогли. Тобто спочатку вони почали говорити про порушення громадського порядку, потім — що ми погрожували вболівальникам домашньої команди. Тобто почали плутатись у своїх показах”, — сказав Овчаренко.

Водночас, за його словами, правоохоронці відмовились продемонструвати відеозапис, на якому зафіксоване ймовірне правопорушення.

“Вони нам кажуть: “Ми вам нічого не зобов’язані показувати. Якщо ми вас затримали, то так і має бути, так правильно”. Тобто сама законність затримання залишає запитання”, — додав вболівальник.

Овчаренко розповів, що один з вболівальників спустився нижче першого ряду поправити банер і в цей момент на нього напали бійці спецпідрозділу.

“Ми почали витягувати нашого хлопця на сектор і в цей час мені прилетів удар по спині та по голові дубинками, я вже бачу, як перцевий газ починає застосовуватись співробітниками поліції і з двох боків просто давлять сектор. Били дівчат і хлопців, яким ще немає 18-ти років. Тобто вони не розбирались кого вони б’ють”, — сказав вболівальник.

За його словами, внаслідок сутички постраждали 20-25 людей, які отримали побої та синці. Крім того, одна дівчина звернулась до медиків, які констатували у неї легкий струс мозку.

У четвер, 18 квітня, колишній в’язень угруповання “ЛНР” Владислав Овчаренко написав у Facebook, мовляв, “ніколи не думав, що після 5 років війни, після Майдану футбольних фанатів будуть забивати з криками “ложись, Бандера”… Пси в погонах учора показали, як йде реванш старої системи!”.

Своєю чергою, у прес-службі поліції Кіровоградської області заявили, що вболівальники “Зорі” порушували громадський порядок.

“А саме — провокували бійку з вболівальниками футбольного клубу “Інгулець”, висловлювали у їхній бік нецензурну лайку, розпилювали сльозогінний газ. На зауваження поліцейських не реагували”, — повідомили у поліції.

За інформацією прес-служби, було затримано десять найактивніших учасників конфлікту. Щодо них складено адміністративні протоколи за статтями про дрібне хуліганство, розпиття алкогольних напоїв та злісна непокора законним вимогам правоохоронців.

“Після інциденту жоден з вболівальників до лікувальних закладів або до поліції щодо тілесних ушкоджень чи порушень його прав не звертався”, — повідомили у прес-службі.

Вболівальник “Зорі” Владислав Овчаренко потрапив до полону бойовиків у Луганську у серпні 2016 року за те, що він нібито співпрацював з українською розвідкою. Його звільнили під час великого обміну полонених у грудні 2017 року.

Читайте також:
Свободу Владу та Артему! РЕПОРТАЖ із маршу ультрас на підтримку ув’язнених в “ЛНР” фанів “Зорі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.