Не зламався під тортурами. Фанат “Зорі” й патріот України Влад Овчаренко засуджений в “ЛНР” до 17 років тюрми

 

У Луганську сепаратисти “ЛНР” винесли “судовий” вирок проукраїнському активісту Владиславу Овчаренку, який є “ультрасом” футбольного клубу – “Зоря” 17 років ув’язнення.
Про це з посиланням на повідомлення з ОРЛО написав у “Фейсбуці” журналіст Роман Бочкала.

Рішення так званого “суду” було винесено 25 жовтня.

“Якось зовсім тихо пройшла новина. А тим часом вчора в Луганську 17 років суворого режиму дали Владу Овчаренкові”, – зазначив Бочкала в дописі увечері 26 жовтня.

“Мені подзвонили його родичі. Незаконний суд окупантів визнав хлопця винним у шпигунстві на користь України за ст. 335 КК т. зв. “ЛНР”. Він справжній Герой. Навіть під тортурами не змінив свою позицію. Для Влада Луганськ це Україна. А чи не забула про нього рідна країна? Близькі стурбовані, що переговори про звільнення Овчаренка зовсім затихли. Прошу репосту. Потрібно витягувати хлопця” , – пише Роман Бочкала

Як відомо, 16 жовтня виповнився рік перебування луганського футбольного “ультраса” Овчаренка в ув’язненні “МГБ ЛНР”.

Його судили за “зраду батьківщині” через те, що разом з однодумцями спалив у Луганську прапор терористичного угруповання “ЛНР”.

Інші двоє затриманих, за даними Бочкали були відпущені, бо зізналися і “розкаялися”.

“Не маю права засуджувати, там страшні тортури. Але Влад твердий. У нього одна Батьківщина – Україна”, – писав Бочкала 9 жовтня.

Як інформувала “Новинарня“, проукраїнські футбольні фанати були затримані бойовиками в Луганську ще на початку листопада 2016 року.

Влад Овчаренко на допиті

Ішлося про групу вболівальників клубу “Зоря” “Ультрас Чорно-білі”, яку сепаратисти називали “підпільним відділенням батальйону “Азов”.

Лідерами групи були названі Овчаренко Владислав Валерійович, 1996 року народження, та Ахмеров Артем Олегович, 1997 р. н. Щодо них самопроголошена “влада ЛНР” порушила “кримінальну справу” у зв’язку зі “зрадою у формі шпигунства”.
Інші двоє затриманих – В’ячеслав Український та Дмитро Крамаренко.

На відео з обшуку “співробітники МГБ” демонстрували знайдені стікери з українською символікою, які хлопці нібито розклеювали в місті, чим “підривали державний устрій республіки”, а також футбольну піротехніку і листівки із закликами протидіяти бойовикам.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.