У Дніпрі лікарі рятують життя двом пораненим воїнам ЗСУ

 

У Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова реаніматологи та нейрохірурги третій день намагаються зберегти життя двох бійців Збройних сил України, які отримали поранення в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомив головний лікар медкзакладу Сергій Риженко, передає “Громадське радіо”.

25-річного Івана, якого доставили до Дніпра у тяжкому стані, вже прооперували.

“Доставили до нас вертольотом. Великий осколок пробив потиличну кістку. Розтрощення мозку. Лікарі зробили все можливе і неможливе. Хлопець йде на відновлення і сьогодні знято з ШВЛ (штучна вентиляція легень, — “Н”). Самостійно дихає, розмовляє”, — розповів Сергій Риженко.

Другий боєць — 29-річний Євген — отримав поранення у Попаснянському районі Донецької області. Він втратив кілька пальців на руці.

“Безліч поранень від осколків. Кінцівки постраждали, шия постраждала, обличчя. Сподіваємося, що найближчим часом випишемо його, переведемо до відділення. Поки його життю нічого не загрожує”, — додав лікар.

Як повідомляла “Новинарня“, сьогодні, 15 квітня, у Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова  помер 20-річний доброволець-парамедик Микола Волков з позивним “Смурфік”. З 11 на 12 квітня під Маріуполем у Миколу Волкова влучив снайпер, куля потрапила в голову.

Читайте також:
Бій на Луганщині: окупанти пробували зайняти нові позиції, прикрившись небіжчиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна