Бій на Луганщині: окупанти пробували зайняти нові позиції, прикрившись небіжчиком

 

Зранку 14 квітня, у зв’язку з необхідністю вивезення з населеного пункту Голубівське небіжчика, представники незаконних збройних формувань запросили режим «тиші» до 16.00, а самі спробували стати на зручніші для них позиції.

Про це в понеділок, 15 квітня, інформує Міністерство оборони України.

“Діючи підступно та прикриваючись розташуванням патрулів ОБСЄ на окупованій території Луганської області, по опівдні, порушуючи взяті на себе зобов’язання, противник з метою здобути більш вигідне положення у смузі забезпечення, розпочав приховане переміщення груп піхоти в напрямку позицій батальйону, що захищає Україну поблизу населеного пункту Новотошківське”, – йдеться у повідомленні.

При цьому бойовики продовжували надавати до офісу СММ ОБСЄ запити на припинення підрозділами Об’єднаних сил вогню у відповідь.

“Помітивши пересування противника, навідник-оператор бойової машини солдат Валерій Булатов разом з товаришами, які знаходились на взводному опорному пункті, упереджувальним вогнем примусили ворожу піхоту відступити”, – розповіли в оборонному відомстві.

Прикриваючи свій відступ, противник застосував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Одна з гранат вибухнула поблизу позиції Валерія. Військовослужбовець отримав осколкові поранення, йому надали невідкладну медичну допомогу та евакуювали. Загрози для життя українського армійця немає.

За проявлену відвагу під час захисту України солдата Валерія Булатова представили до нагородження.

Як інформувала “Новинарня“, за минулу добу українські військові знищили чотирьох окупантів.

Читайте також:
Винищувачі, ракети та ЗРК: Як ОСи відпрацьовували протиповітряну оборону. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна