Винищувачі, ракети та ЗРК: Як ОСи відпрацьовували протиповітряну оборону. ФОТО, ВІДЕО

 

За інформацією, здобутою розвідкою Об’єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземним цілям. Українські армійці відповіли широкомасштабними навчаннями.

Про це в понеділок, 15 квітня, повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

У навчаннях взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ — від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси «Бук-М1», «Оса-АКМ», «Стріла-10», 2С6 «Тунгуска», ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони.

Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 «Малахіт».

навчання із протиповітряної оборони навчання із протиповітряної оборони1 навчання із протиповітряної оборони3 навчання із протиповітряної оборони4
<
>

“В ході навчань підрозділи Об’єднаних сил відпрацювали питання виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру у нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок. Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях”, – йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/2233866630197177/

Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітко-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням на «відмінно».

Як інформувала “Новинарня“, підрозділи ООС провели навчання із залученням “Точок-У”.

Читайте також:
“Мати сильну артилерію і резерв”: під Маріуполем відбулися масштабні військові навчання ООС. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна