У лікарні Дніпра помер 20-річний парамедик “Госпітальєрів” Микола Волков

 

У Дніпрі в лікарні Мечникова помер 20-річний парамедик “Госпітальєрів” Микола Волков (позивний “Смурфік”), який отримав кульове поранення в голову на Донбасі.

Про це в понеділок, 15 квітня, повідомила Командир батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич на сторінці у соцмережі Facebook.

“На жаль, наш хоробрий Смурфік щойно помер. Він відчайдушно боровся за життя останні дні. За нього переживали та молились тисячі людей. Дякую усім за вашу небайдужість та підтримку Смурфіка”, – написала вона.

12 квітня в районі проведення Операції об’єднаних сил доброволець-парамедик медичного батальйону “Госпітальєри” Микола Волков отримав снайперське кульове поранення в голову, була пошкоджена велика частина мозку та кісток черепа. У комі хлопець перебував три доби.

Волков був відправлений на передову після проходження вишкілу у батальйоні “Госпітальєри” в червні 2018 року.

“З 1 липня 2018 року поїхав на свою першу ротацію у складі нашого батальйону. З осені 2018 року він був закріплений до 8-го батальйону УДА «Аратта» та щоденно ніс тяжку ношу добровольця-парамедика. Він не мав медичної освіти, але за покликом душі став парамедиком та рятував життя”, – писала про юнака Яна Зінкевич.

Микола народився 25 лютого 1999 року в місті Маріуполь, Донецька область. Навчався у Маріупольському електромеханічному технікумі за фахом електрика.
Належав до руху ультрас ФК “Маріуполь”, впродовж чемпіонату 2017/2018 провів “золотий сезон” (відвідав усі матчі команди, що є великим досягненням для 18-річного вболівальника).

Залишились батько, брати та сестри.

Прощання зі Миколою Волковим відбудеться в поминальному домі в м. Маріуполь у середу, 17 квітня 2019 року о 13:00.
Поховання – на Алеї Слави Старокримського кладовища Маріуполя 17 квітня о 14:30.

З Дніпра буде організовано автобуси та колона (ті, хто на власних авто). Виїзд о 5:00 в середу.

Як інформувала “Новинарня“, після бою під Гранітним морпіх Володимир Лисаківський помер від отриманих ран.

Читайте також:
У харківській лікарні помер 40-річний військовий з Львівщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна