Так званий “консул ДНР” у Франції затриманий за обвинуваченням у сутенерстві

доповнено

У французькому місті Марсель затримали так званого “главу представництва Донецької народної республіки” Юбера Файяра за обвинуваченням у сутенерстві. “Представника ДНР” помістили під варту в одній із комун в окрузі Екс-ан-Прованс.

Про це в середу, 10 квітня, повідомило російське державне агентство “РИА Новости”.

Прибічник бойовиків “ДНР/ЛНР” Юбер Файяр був ув’язнений напередодні відкриття другого самозваного “представництва ДНР” на території Франції.

“Він втратив роботу деякий час тому і переживав деяку фінансову скруту. При цьому він зустрів жінку, українку. Не можу сказати, які в них були стосунки, мене там не було. Але суть у тому, що вона запропонувала позичити йому деяку суму грошей”, – сказав співрозмовник агентства.

На ранок після передачі коштів у будинок Файяра прибула поліція. Правоохоронці вони передані гроші і затримали Файяра за обвинуваченням у сутенерстві.

За даними місцевої преси, раніше, в середині 2000-х років Файяр створив у Франції агентство знайомств “Любов Росії”. Воно було зареєстроване за тією ж адресою, де згодом з’явилося псевдопредставництво “ДНР”.

Французька прокуратура згодом підтвердило, що Файяру були офіційно пред’явлені обвинувачення в сутенерстві. Джерело в правоохоронних органах розповіло журналістам, що йдеться про “дівчат із країн Східної Європи, які працювали на нього”.

Маргінальний французький правий політик, колишній член “Націоанльного фронту” Робер Файяр відвідував окупований Донецьк. Сепаратисти “ДНР” вважають його своїм “консулом у Франції”.

Як інформувала “Новинарня“, МЗС Французької Республіки зверталося до прокурора країни через відкриття “представництва ДНР” в Марселі у вересні 2017 року.
Це утворення було зареєстроване в статусі громадського об’єднання і, за законом Франції, не вимагало попереднього дозволу.

“Французька влада офіційно не визнає цього об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може надавати пов’язаних із ним привілеїв та імунітетів. Франція підтримує територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повне відновлення її державного суверенітету; Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей, з якими ми не маємо відносин”, – наголошували в посольстві України у Франції.

Щодо “представництва ДНР” у Марселі відбувався суд, але суд Екс-ан-Провансу прийняв рішення не закривати його.

Раніше за таким самим принципом – як місцева громадська організація – повідомляли про себе так звані “представництва” “ДНР” у Чехії та в Італії.

Читайте також:
У Франції відкрили “представництво ДНР” – як місцеву громадську організацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна