На Харківщині комвзводу ЗСУ затримали на хабарі

 

На Харківщині затримали командира взводу військової частини Збройних сил України за підозрою в отриманні хабара.

Про це у вівторок, 9 квітня, повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції Харківської області.

“Посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за даними агенції “Інтерфакс-Україна” – з можливістю внесення застави 57 тис. грн.).

За даними досудового слідства, комвзводу вимагав і отримав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн. за вирішення питання про непритягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Затримання офіцера 5 квітня проводили співробітники слідчого відділу спецполіції ГУ НП в Харківській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону спільно з оперативними співробітниками управління захисту економіки та управління СБУ Харківщини.

Чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Черкащині затримано майора ЗСУ за 3 тисячі доларів хабара

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна