В Адміністрації Президента зник документ із грифом “таємно”. Шукає СБУ

 

Служба безпеки України розслідує зникнення в Адміністрації президента документа з грифом “таємно” про кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня, пише “Українська правда” із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва.

Відзначається, що кримінальне провадження за фактом втрати документів, що містять державну таємницю відкрили 23 січня.

У рамках розслідування слідчий СБУ клопотав про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні Управління режиму, документального забезпечення і контролю Служби безпеки.

Клопотання мотивували тим, що в АП зник таємний документ з даними про кандидатів на посаду директора НАБУ.

Відзначається, що у квітні 2015 року СБУ виготовила два документи “Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ” з грифом “таємно” та “Щодо перевірки кандидатів на посаду глави НАБУ”, адресовані главі Адміністрації президента. Ці документи роздрукували у двох примірниках кожний, по одному документу передали в АП (документи були отримані посадовцями АП), другий примірник документів залишився в СБУ.

Однак коли у грудні 2018 року слідчі надіслали запит в АП щодо підтвердження наявності у них документів СБУ, то з’ясувалося, що документ “Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ” в АП не зареєстрований.

СБУ вирішила розслідувати втрату документа, що містить державну таємницю, і просила про доступ до других примірників документів, які мають зберігатися в Управлінні режиму, документального забезпечення і контролю СБУ.

Суддя клопотання задовольнив частково і надав тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Як інформувала “Новинарня“, НАЗК винесло припис щодо корупції безпекового чиновника адміністрації президента.

Читайте також:
НАБУ запідозрила співробітника СБУ у причетності до розкрадання цінної землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна