НАБУ запідозрила співробітника СБУ у причетності до розкрадання цінної землі

 

Національне антикорупційне бюро оголосило сімом чиновникам підозру у розкраданні землі на Київщині.

Йдеться про 15 га особливо цінної землі вартістю 44 млн. грн. у селі Гатне Києво-Святошинського району, повідомляє прес-служба НАБУ.

Підозри у справі оголошено екс-президенту Національної академії аграрних наук України (НААН), співробітнику СБУ, віце-президенту НААН, директору ННЦ Інститут землеробства НААН, екс-завідувачу відділу ННЦ Інститут землеробства НААН, завідувачу відділу впровадження ННЦ Інститут землеробства НААН, екс-начальнику управління державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства в Київській області.

Підозрювані передали 15 га державних земель в приватну власність. Посадовці НААН у змові з службовими особами Держземагентства в Київській області. Серед отримувачів ділянок виявилися співробітники СБУ, посадовці НААН, міністерства аграрної політики та інших органів влади.

Загалом ці особи отримали 144 ділянки, на 138 із яких права власності вже оформили.

Зараз вказані ділянки заарештовані, інші причетні до злочину встановлюють.

Читайте також:
НАБУ відсторонило детективів, що фігурують в журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна