Facebook видалив понад 2 тис. пов’язаних із РФ сторінок та облікових записів

 

Компанія Facebook Inc заявила, що видалила понад дві з половиною тисячі акаунтів з Росії, Ірану, Македонії та Косова у зв’язку зі “скоординованою недостовірною поведінкою”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня, пише агентство Reuters.

У цілому компанія видалила 2632 сторінки, групи і облікові записи з Facebook і Instagram за операції, пов’язані з вищезгаданими країнами. 513 з цих акаунтів були пов’язані з Іраном, 1907 – з Росією

Згідно із заявою компанії, пов’язані з Росією акаунти, були в значній мірі видалені за спам, при цьому невелика частина була залучена у “координовану недостовірну поведінку”. Facebook також повідомив, що сторінки і акаунти були видалені за їх поведінку, а не за контент.

Facebook останнім часом бореться з такими акаунтами у зв’язку з критикою платформи за її повільну розробку інструментів для боротьби з екстремістським контентом і пропагандистськими операціями.

Як інформувала “Новинарня“, Facebook посилить боротьбу із фейками напередодні виборів до Європарламенту.

Читайте також:
Facebook оголосив умови розблокування сторінок, пов’язаних із Russia Today

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна