Facebook посилить боротьбу із фейками напередодні виборів до Європарламенту

 

Керівництво соціальної мережі Facebook напередодні виборів в Європарламенту посилює правила із запобігання поширення фейкових новин.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 19 березня повідомляє DW із посиланням на топ-менеджера компанії.

Facebook створить новий віртуальний ситуаційний центр, куди підключатимуться співробітники соцмережі з різних офісів. Усього Facebook по всьому світу працює з цього питання з 43 організаціями.

Передвиборний ситуаційний центр стане готовою схемою для майбутнього розв’язання проблем з поширенням фейкових новин у Facebook. Крім того, соцмережа планує організувати цілодобове співробітництво розробників програм, спеціалістів з обробки даних та політичних експертів. Співробітники ситуаційного центру зможуть зв’язуватися з різними відомствами.

За словами представників соцмережі, ситуаційний центр здійснюватиме свою діяльність у кількох місцях, включаючи штаб-квартиру Facebook у Каліфорнії і головний європейський офіс у Дубліні. Нова структура продовжить роботу і після виборів в Євросоюзі. Представниця Facebook також уточнила, що кількість людей, зайнятих у боротьбі з фейковими новинами, збільшиться з 20 тисяч до 30 тисяч.

Раніше соціальну мережу Facebook звинуватили в тому числі в тому, що під час президентської кампанії 2016 року вона надто мало робила для боротьби з поширенням фейків і російської пропагандистської кампанії.

Вибори в Європарламент відбудуться 26 травня.

Як інформувала “Новинарня“, у Росії вирішили блокувати сайти, які поширюють “фейки”.

Читайте також: 
В Україні презентували збірник фейків російської пропаганди

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна