Російська — не та мова, яка об’єднує, — Зурабішвілі

 

Людей різних національностей, які проживають на території країни, має об’єднувати одна мова, проте аж ніяк не російська

Про це заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, повідомляє Грузия Online.

“Спільне майбутнє засноване на тому, що нас пов’язує одна мова. Я не можу говорити з вами російською мовою – це виключено, оскільки – це не та мова, яка нас об’єднує. Я можу вивчити кілька слів азербайджанською і сказати вам “Новруз-байрам ізінмубарак” (“Веселого свята новруз”), — заявила Зурабішвілі під час святкового заходу етнічних азербайджанців.

“І вивчу ще більше. Але ваше майбутнє, майбутнє молоді, і наше спільне майбутнє все ж залежить від того, щоб ми говорили однією мовою”, — заявила керівник Грузії.

Президент наголосила на важливості збереження азербайджанської мови та культури.

“Ви продовжували вашу традицію, зберігали вашу мову, ваші пісні, ваші танці, все це – те багатство Грузії, стосовно якого у інших країн є маленький недолік, навіть заздрість, так як вони не можуть це так, як можемо всі ми разом. Так що давайте продовжувати це співжиття зміцнювати, і у майбутньому бути зразковою країною, яка вразить весь світ”, – додала вона.

Як повідомляла “Новинарня“, новообрана президент Грузії Саломе Зурабішвілі вступила на посаду глави держави у грудні 2018 року.
Зурабішвілі – п’ятий президент незалежної Грузії і перша жінка на посаді президента Грузії.
Після складання присяги Зурабішвілі виступила з промовою. Вона заявила, що Грузія стоїть на роздоріжжі, але, здобувши незалежність, країна повернулася до відбудови європейської держави. Президент пообіцяла стати лідером для всіх громадян Грузії.
Також Зурабішвілі нагадала про Москву, наголосивши, що окупація грузинських територій Росією та викрадення громадян Грузії на окупаційній межі – неприйнятні.

Читайте також:
У Грузії стартували масштабні військові навчання NATO

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна