У Грузії стартували масштабні військові навчання NATO

 

У Грузії стартували масштабні військові навчання “NATO-Грузія 2019”. Церемонія відкриття відбулася у оборонному відомстві Грузії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 18 березня, пише видання “Грузія online“.

Командно-штабні навчання триватимуть з 18 по 29 березня. У них візьмуть участь 343 одиниці військового і цивільного персоналу.

Мета навчань: підвищення оперативної сумісності збройних сил Грузії, Північноатлантичного альянсу і країн-партнерів НАТО. Крім того, від навчань очікують ще й посилення можливостей управління і контролю Сил оборони Грузії.

На відміну від попередніх навчань, цьогорічний захід планують розширити. Зокрема, в минулих навчаннях брали участь 14 країн, а в цьому році в навчаннях беруть участь 24 країни: Албанія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Німеччина, Данія, Естонія, Франція, Греція, Велика Британія, Угорщина, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія , Польща, Словаччина, Туреччина, США, Азербайджан, Грузія, Швеція та інші.

У навчаннях беруть участь і низка міжнародних гуманітарних організацій: Міжнародний комітет Червоного Хреста, Департамент міжнародних операцій ООН, Всесвітня організація охорони здоров’я ООН.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2018 року Грузія почала процедури щодо припинення дипломатичних відносин з Сирією. Причиною слугувало рішення сирійської влади про визнання “незалежності” окупованих грузинських території.

Читайте також: 
НАТО не відступить перед тиском Росії, Грузія стане членом Альянсу, – Столтенберг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна