Під Авдіївкою загинув солдат 93 омбр Максим Сирін із Луганщини. ФОТО

доповнено, додано фото

У четвер, 21 березня, під час виконання бойового завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі загинув 36-річний солдат Максим Сирін, позивний “Шалений”, із 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Як передає “Новинарня“, про це у п’ятницю, 22 березня, повідомив на брифінгу речник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

“З метою проведення розвідки боєм та прикриття висування вогневої групи ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях окремої механізованої бригади, яка обороняє Авдіївку. Під прикриттям вогню противник здійснив спробу вийти у смугу забезпечення. Це вчасно помітив солдат Максим Сирін, який на той час перебував на взводному опорному пункті. Він відкрив вогонь у відповідь, притиснув ворожу групу до землі та змусив противника відступити. Відхід ворог прикривав вогнем великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Одна з куль обірвала життя Максима”, — розповів речник.

За його словами, за виявлену мужність Сиріна буде подано до нагородження (посмертно).

“…Трагедія сталась вчора ввечері. Між холодноярцями та російськими окупантами зав’язався стрілецький бій, у якому Максима і дістала ворожа куля. Наскрізне поранення голови не лишило Шаленому жодних шансів, життя воїна обірвалось на полі бою”, — повідомляють побратими із 93 омбр у сторінці у Facebook.

“Окупанти били по сусідніх позиціях. І «Шалений» відійшов зі спостережного пункту на вогневі позиції, почав прикривати пацанів. Окупанти застосовували стрілецьку зброю, ручні гранатомети, – розповів боєць із позивним «Фанат». – Максим висунувся, і так куля його спіймала”.

Авдіївська промзона. Місце загибелі Сиріна (товариш Максима спостерігає за ворожими позиціями). Фото: 93 омбр

“З такими людьми приємно служити. Шкода, що їх мало,. Війна забирає кращих, це не просто слова. На жаль, йдуть ті, хто найбільше любить свою справу. Адже Максим – важко-не важко – йшов уперед і не зупинявся”, – наводить прес-служба “холодноярців” слова Фаната.

Сирін Максим Миколайович народився 23 липня 1982 року, мешкав на Луганщині у смт Станиця Луганська.

Служив у 93-й бригаді із серпня 2017 року, а до цього – в пожежній частині.

“На жарт «пожежник» він дуже ображався, казав що пожежник – це той, хто підпалює, а пожежний – той, хто гасить”, – згадує товариша Ігор із позивним «Сталкер». – Він був живчиком, бігав. Навіть коли на минулій ротації у Гранітному ушкодив ногу, ми казали йому їхати на госпіталь, а він відмовився: «Само загоїться». Лагодив усе – машини, техніку. Навіть якщо чогось не знав, міг швидко розібратися”.

У загиблого залишилися батьки, дружина Юлія і двоє дітей.

Як інформувала “Новинарня“, з 8 березня на Донбасі оголосили так зване “весняне перемир’я”, відтоді кількість обстрілів скоротилася.

Полеглий Максим Сирін – п’ята підтверджена бойова втрата у цьому місяці.

18 березня, на Луганщині ввнаслідок смертельного кульового поранення, завданого ворожим снайпером, солдат Євген Керечанин з 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
17 березня унаслідок мінометного обстрілу загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, солдат-навідник Віктор Грабар.
16 березня у зоні проведення ООС на Луганщині в місті Попасна загинув  військовий-контрактник Руслан Слісаренко.
4 березня в районі села Лебединське на Донеччині поліг прикарпатець Богдан Гаврилів, розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також:
Бойові втрати лютого: імена і фото восьми загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.