На Луганщині від кулі снайпера загинув 20-річний Євген Керечанин із 54 омбр

доповнено

Уранці в понеділок, 18 березня, поблизу н.п. Хутір Вільний Попаснянського району Луганської області внаслідок смертельного кульового поранення, завданого ворожим снайпером, загинув військовослужбовець Збройних сил України, солдат Євген Керечанин.

Він народився 7 травня 1998 року селі Деркачівка Недригайлівського району на Сумщині.

Був бійцем 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Задля наближення до наших позицій, близько 10-ї години ранку противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, намагаючись зайти у фланг взводного опорного пункту однієї з наших бригад, яка захищає Луганщину, розповів  представник прес-центру Об’єднаних сил Олексій Жуганов.
Перебуваючи на спостережному посту, солдат Євген Керичанін відкрив вогонь у відповідь з кулемета. Влучними пострілами він примусив противника зупинитися та відступити.

“Водночас під прикриттям кулемета діяв ворожий снайпер, внаслідок обстрілу якого Євген дістав поранення, несумісне з життям. За проявлену мужність солдата Євгена Керечанина подано до нагородження посмертно“, — йдеться в повідомленні ОС.

Євген Керечанин Керечанін 3 Керечанін 1 Євген Керечанин _1 Євген Керечанин _2 Євген Керечанин _3 Євген Керечанин _5 Євген Керечанин _похорон
<
>

Євген Керечанин народився в родині селян. Після закінчення школи, у 2013 році, вступив до ДПТНЗ “Недригайлівське ВПУ”, де здобув спеціальність – слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник, водій категорії Е.

У 2016 році Євген був прийнятий на службу за контрактом до навчального центру Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в Старичах Львівської області.

Як інформувала “Новинарня“, з 8 березня на Донбасі оголосили так зване “весняне перемир’я”, відтоді кількість обстрілів скоротилася.

Полеглий Євген Керечанін – четверта бойова втрата у цьому місяці.
17 березня унаслідок мінометного обстрілу загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, солдат-навідник Віктор Грабар.
16 березня у зоні проведення ООС на Луганщині в місті Попасна загинув  військовий-контрактник Руслан Слісаренко.
4 березня в районі села Лебединське на Донеччині поліг прикарпатець Богдан Гаврилів, розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також:
Бойові втрати лютого: імена і фото восьми загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна