Президент Чехії Земан запропонував змінити Конституцію України

 

Президент Чехії Мілош Земан вважає, що зміна Конституції України у частині децентралізації здатна врегулювати конфлікт на Донбасі.

Про це він заявив під час громадських дебатів у Карловарському краї, повідомляє ČTK.

За словами Земана, україномовна і російськомовна частини населення України налаштовані одна до одної надто вороже, а нинішню ситуацію в країні можна охарактеризувати як “крихке перемир’я”.

“Розумне врегулювання, яке передбачене Мінськими угодами, але їх, на жаль, ніхто не виконує, полягає у зміні української Конституції. Зокрема, потрібна децентралізація. Щоби не тільки російськомовні, а й інші регіони мали більшу автономію”, — заявив президент Чехії.

Мілош Земан відомий своєю проросійською позицією і антиукраїнськими заявами. Зокрема, він є послідовним критиком антиросійських санкцій.

Натомість міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек нещодавно завив, що Російська Федерація є загрозою для Чехії та Європейського Союзу.
За словами Петршичека, Росія стає більш наполегливою і представляє небезпеку поширення дезінформації та використання різних гібридних загроз.
Глава чеського МЗС зазначив, що РФ є справжньою загрозою для Чехії та Європейського Союзу в цілому.
Крім того, Петршичек наголосив, що необхідно більш серйозно вивчати звіти про погрози Російської Федерації, які поступають від розвідки, і посилити стратегічні комунікації та боротьбу з дезінформацією в рамках ЄС.

Читайте також:
Без реакції НАТО російські літаки можуть з’явитися над Варшавою та Прагою, — Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.