За псевдореферендуми на Донбасі засудили 147 осіб

 

За організацію і проведення так званих «референдумів» 11 травня 2014 року на Донбасі українські суди оголосили 147 вироків.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 18 березня, пише “Радіо Свобода” із посиланням на дані, які журналісти отримали у відповіді на інформаційний запит до прокуратур Донеччини та Луганщини.

85 осіб засуджено в Донецькій області, 62 – в Луганській.

Більшість засуджених (83 особи в Донецькій і 52 – в Луганській) отримали умовні покарання, зокрема, уклали угоду із обвинуваченням і були звільнені від його відбування.

Реальний строк за ґратами отримали дві особи на Донеччині і 10 – на Луганщині. Максимальне покарання становить 8 років позбавлення волі за статтею 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

«Дуже широко останнім часом прокуратура застосовує інститут укладання угод між підозрюваним і прокурором. Для чого це робиться? В першу чергу для скорочення терміну розгляду кримінального провадження судом. На жаль, ми маємо таку практику, що суди дуже довго розглядають справи цієї категорії, і в справах, які ми направили до судів без угод, ми маємо можливість сказати, що вони слухаються з 2015 року дотепер», – розповів проекту “Донбас.Реалії” представник прокуратури Луганської області.

У прокуратурі наголошують, що більшість осіб, які підозрюються в організації та проведенні «референдумів», наразі перебувають на тимчасово непідкотрольній території Донбасу.

Станом на зараз у розшуку перебуває 136 осіб на запит правоохоронних органів Луганської області і 28 осіб –Донецької області.

Як інформувала “Новинарня“, на Луганщині місцеву мешканку засудили на 5 років за організацію псевдореферендуму. Її звільнено від відбування покарання – вона підписала угоду із прокуратурою.

Читайте також: 
Милосердя Феміди. Гучна стаття “фінансування тероризму” в судових вироках обертається пшиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна