На Луганщині місцеву жительку засудили до 5 років за організацію антиукраїнського “референдуму”

 

Суд призначив мешканці Станично-Луганського району покарання у вигляді 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України під час участі в організації “референдуму” за “ЛНР”.

Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури Луганської області.

“Вироком Біловодського районного суду Луганської області жінці призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком”, — йдеться у повідомленні.

“Під час досудового розслідування встановлено, що мешканка Станично-Луганського району надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні 11 травня 2014 року так званого “референдуму” щодо підтримки “Акту про державну самостійність “ЛНР” на території одного з населених пунктів як “члена виборчої комісії”. Перебуваючи у приміщенні навчального закладу, де було організовано роботу вказаної комісії, обвинувачена разом з іншими особами, стосовно яких матеріали виділено в окремі провадження, заповнювала відомості та видавала бюлетені для голосування”, — додали у прокуратурі.

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Нагадаємо, раніше священик так званої УПЦ МП отримав шість років в’язниці за пособництво “ЛНР”.

Читайте також:
На Донбасі затримали бойовика “ЛНР”, що намагався перейти через блокпост

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна