Затвердили склад Нацкомісії з реабілітації жертв комуністичного режиму

 

В Інституті національної пам’яті України призначили персональний склад Національної комісії з реабілітації.

Відповідний наказ був затверджений у середу, 13 березня.

Про це повідомляє прес-служба Інституту національної пам’яті.

За результатами подачі кандидатур відповідними державними органами та жеребкування представників серед громадськості та наукових установ, до складу Національної комісії увійшли:

  1. Мамалига Андрій Володимирович, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства;
  2. Солод Юрій Миколайович, заступник начальника управління координації пенсійних та соціально-гуманітарних питань – начальник відділу гуманітарної роботи Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності Міністерства внутрішніх справ України;
  3. Когут Андрій Андрійович, директор Галузевого державного архіву Служби безпеки України;
  4. Зісельс Йосип Самойлович, представник Українського інституту національної пам’яті;
  5. Федюк Юрій Петрович, прокурор відділу забезпечення обвинувачення в регіонах управління підтримання обвинувачення в суді Департаменту підтримання обвинувачення та представництва інтересів держави в судах Генеральної прокуратури України;
  6. Бірчак Володимир Мирославович, представник Львівської міської громадської наукової організації “Центр досліджень визвольного руху”;
  7. Комаровський Ігор Леонідович, представник громадської організації “Одеський меморіал”;
  8. Мірошниченко Василь Миколайович, представник громадської організації “Київське товариство політв’язнів та репресованих”.

Також повідомляється, що Інститут делегував до складу комісії Йосифа Зісельса, відомого громадського діяча, дисидента та правозахисника, співпрезидента Асоціації єврейських організацій та общин України, виконавчого віце-президента Конгресу національних громад України.

У прес-службі зазначили, що перші засідання пройшли вже у Волинській та Закарпатській регіональних комісіях з реабілітації.

Читайте також:
Інститут національної пам’яті ініціюватиме перегляд дат заснування Дніпра та Павлограда

Верховна Рада встановила День пам’яті жертв депортації українців із Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна