Україна також закрила небо для “катастрофічних” Boeing 737 Max 8

 

Державна авіаційна служба України вирішила призупинити польоти літаків марки Boeing 737 Max 8 та 9 в Україні, з огляду на катастрофи таких лайнерів в Африці й Азії, причини яких розслідують.

“З дати й часу видання цього рішення забороняються польоти на літаках Boeing 737-8 MAX або Boeing 737-9 MAX до, в межах, з або над територією України”, – йдеться в документі на сайті відомства.

Заборона почала діяти 13 березня з 18:00 київського часу або 16:00 UTC.

“Рішення з безпеки польотів № 2019-01 Державіаслужби повністю співпадає з заходами EASA та інших країн та вважається тимчасовим”, – зазанчили в ДАСУ.

Водночас некомерційна експлуатація (наприклад, перегінні польоти) не входить у сферу дії цього рішення Державіаслужби. Тож окремі дозволи на виконання польотів з території України погоджуються з відомством.

Привертає увагу, що напередодні авіакомпанія МАУ повідомила в прес-релізі, що в поточному році МАУ планує отримати, як мінімум, три літаки Boeing 737 MAX 8. Зокрема перший літак має бути вже в березні.

Як повідомляла “Новинарня“, під час катастрофи літака Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines жодна зі 157 осіб на борту не вижила. Трагедія трапилася у неділю, 10 березня.
“Боїнг 737” державної компанії “Ефіопські авіалінії” упав невдовзі після злету, біля міста Бішофту, що за 62 кілометри від Аддіс-Абеби. Серед загиблих – за даними авіакомпанії, представники щонайменше 35 країн. Українців на борту літака не було.

Після цього небо для літаків марок Boeing 737 Max 8 і 9 закрили ЄС, США, Канада та ще багато країн.

Ефіопська катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку – наприкінці жовтня 2018 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей на борту.

Читайте також:
В авіакатастрофі в Ефіопії загинув росіянин, який “повертав Росії Крим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна