В авіакатастрофі в Ефіопії загинув росіянин, який “повертав Росії Крим”

 

Один із трьох громадян Росії, який загинув в авіакатастрофі в Ефіопії, був нагороджений російським Міністерством оборони відзнакою “За повернення Криму”.

Мова йде про Олександра Полякова, передає “24 канал”.

“Це – Саша і Катя Полякови. Вони загинули сьогодні під час катастрофи літака в Ефіопії. Саша і Катя – зимові мандрівники і летіли в Кенію із Малайзії”, – пишуть про загиблих росіян у телеграм-каналі Baza.

У соцмережі додають, що росіянин Олександр Поляков був нагороджений медаллю “За повернення Криму”.

Окрім цього, там публікують фото відповідної відзнаки. Із оприлюднених документів стає зрозуміло, що Поляков перебував у складі 810-ї окремої бригади морської піхоти, що дислокується в окупованому Росією Севастополі і російському місті Темрюк Краснодарського краю.

Третій громадянин РФ, який загинув в Ефіопії, – парашутист і екстремал Сергій Вяліков. Як інформують у соцмережах, він працював у Федерації парашутного спорту Росії.

Як повідомляла “Новинарня“, під час катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines жодна зі 157 осіб на борту не вижила. Трагедія трапилася у неділю, 10 березня.

“Боїнг 737” державної компанії “Ефіопські авіалінії” упав невдовзі після злету, біля міста Бішофту, що за 62 кілометри від Аддіс-Абеби.

Інформагентство Reuters із посиланням на представника авіакомпанії повідомило, що на борту літака, який прямував до столиці Кенії, перебували 149 пасажирів і вісім членів екіпажу.

Серед загиблих – за даними авіакомпанії, представники щонайменше 35 країн.

Найчисельнішу групу жертв складають кенійці – 32 особи. Також на борту було 18 канадців, дев’ять ефіопів, по вісім італійців, американців та китайців, по сім французів і британців, шість єгиптян, п’ять нідерландців, по чотири індійці та словаки. Польські ЗМІ також повідомляють про двох загиблих поляків, російські ЗМІ – про трьох росіян.

За попередньою інформацією, українців на борту літака не було. Про це повідомив департамент консульської служби МЗС України у Twitter.

Читайте також:
У США літак упав на будинок: п’ять жертв. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна