Катастрофа “Боїнга” “Авіаліній Ефіопії”: загинули 157 людей із 35 країн

доповнено

Під час катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines жодна зі 157 осіб на борту не вижила.

Про це повідомив перевізник на своїй сторінці в Facebook.

“Генеральний директор Ethiopian Airlines Group шкодує про нещасний випадок зі смертельними наслідками, який стався з [літаком рейсу] ET302 10 березня на регулярному рейсі з Аддіс-Абеби до Найробі. Генеральний директор групи, який зараз перебуває на місці події, з жалем підтверджує, що ніхто не вижив”, – йдеться в повідомленні.

Авіакомпанія висловила глибокі співчуття сім’ям і близьким пасажирів і членів екіпажу, які загинули в результаті авіакатастрофи.

“Боїнг 737” державної компанії “Ефіопські авіалінії” упав невдовзі після злету, біля міста Бішофту, що за 62 кілометри від Аддіс-Абеби.
Інформагентство Reuters із посиланням на представника авіакомпанії повідомило, що на борту літака, який прямував до столиці Кенії, перебували 149 пасажирів і вісім членів екіпажу.

Серед загиблих – за даними авіакомпанії, представники щонайменше 35 країн.
Найчисельнішу групу жертв становлять кенійці – 32 особи. Також на борту було 18 канадців, дев’ять ефіопів, по вісім італійців, американців та китайців, по сім французів і британців, шість єгиптян, п’ять нідерландців, по чотири індійці та словаки. Польські ЗМІ також повідомляють про двох загиблих поляків, російські ЗМІ – про трьох росіян.

За попередньою інформацією, українців на борту літака не було. Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України у Twitter.

ДОПОВНЕНО. У катастрофі загинули 19 співробітників із системи Організації Об’єднаних Націй.

Як сказано в заяві ООН, семеро із загиблих працювали у Всесвітній продовольчій програмі, двоє – в управлінні Верховного комісара у справах біженців, двоє – у Міжнародному союзі телекомунікацій.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, Міжнародна організація міграції у Південному Судані, Світовий банк, місія ООН з надання допомоги в Сомалі “трагічно втратили по одному співробітнику”.

Загинули також шість співробітників представництва ООН у Найробі.

Причина трагедії поки невідома.

Читайте також:
У Повітряних силах розповіли про подробиці катастрофи Су-27 на Житомирщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна