Євросоюз закрив небо для всіх Boeing 737 MAX. Трамп у США – теж. ОНОВЛЕНО

оновлено

Європейське агентство з авіаційної безпеки EASA з 12 березня тимчасово заборонило авіакомпаніям ЄС здійснювати польоти на літаках Boeing 737 MAX 8 та 737 MAX 9, а також заборонила літати іншим компаніям на Boeing 737 MAX в повітряному просторі Євросоюзу.

Про це йдеться на сайті агентства.

“Після трагічної події рейсу ET302 Ethiopian Airlines з участю Boeing 737 MAX 8 Агентство з авіаційної безпеки Європейського союзу (EASA) вживає всі необхідні заходи для забезпечення безпеки пасажирів. Як запобіжний захід EASA опублікувало Директиву про льотної придатності, що призупиняє всі польоти всіх літаків Boeing Model 737-8 MAX і 737-9 MAX в Європі”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, EASA опублікувало Директиву щодо безпеки, яка призупиняє всі комерційні рейси, що виконуються операторами третіх країн, всередині або за межами ЄС вищезгаданих моделей.

Паралельно повідомлялося, що Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) відмовилося призупинити експлуатацію лайнерів Boeing 737 MAX 8 після двох авіакатастроф.

Однак згодом 13 березня стало відомо, що президент США Дональд Трамп також розпорядився негайно призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 і Max 9 у зв’язку з катастрофами в Ефіопії та в Індонезії, коли всі, хто був на борту літаків загинули.

Як передає ВВС, після заяви Трампа котирування акцій Boeing впали на 2%.

Сама авіакомпанія підтримала рішення президента і рекомендувала Федеральному управлінню цивільної авіації призупинити польоти літаків цієї лінійки.

Рішення про закриття неба для для Boeing 737 Max ухвалила також Канада.

Як повідомляла “Новинарня“, під час катастрофи літака Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines жодна зі 157 осіб на борту не вижила. Трагедія трапилася у неділю, 10 березня.
“Боїнг 737” державної компанії “Ефіопські авіалінії” упав невдовзі після злету, біля міста Бішофту, що за 62 кілометри від Аддіс-Абеби.
Серед загиблих – за даними авіакомпанії, представники щонайменше 35 країн. Українців на борту літака не було.

Ефіопська катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку – наприкінці жовтня 2018 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей на борту.

Читайте також:
В авіакатастрофі в Ефіопії загинув росіянин, який “повертав Росії Крим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна