Суд у Черкасах обрав запобіжні заходи для активістів “Нацкорпусу”

 

Соснівський райсуд Черкас обрав запобіжні заходи двом членам місцевого осередку партії “Національний корпус”, які брали активну участь у сутичках із поліцією 9 березня. Лідера черкаського “Нацкорпусу” Дмитра Кухарчука відправили під цілодобовий домашній арешт терміном на два місяці, Антона Братка – під нічний домашній арешт на такий самий термін.

Таке рішенні суд ухвалив увечері у вівторок, 12 березня, повідомив “Інсайдер“.

При цьому слідчі клопотали про безальтернативний арешт.

Загалом суд виніс чотири ухвали, пише редактор видання Ольга Худецька. Зокрема, затримання Кухарчука за статтею 208 КПК незаконним, суддя постановив звільнити його в залі суду. Адже стаття 208 передбачає затримання на місці злочину, безпосередньо після нього або під час безперервного переслідування. Кухарчука ж було затримано лише наступного дня після події. Ідентичне рішення було ухвалено щодо Братка.

Дмитро Кухарчук заявив одразу після оголошення судової ухвали: “Я не злочинець і не розумію, чому я маю сидіти вдома… Я думаю, ми будемо оскаржувати це рішення”.

Як інформувала “Новинарня“, 9 березня представники “Нацкорпусу” за участі “Нацдружин” влаштували в центрі Києва акцію протесту з вимогою покарати причетних до фінансових зловживань в “Укроборонпромі”. Після мітингу на Майдані “НК” прийшли на вулицю Банкову, намагаючись прорватися до адміністрації президента. Сталися зіткнення радикалів із поліцією та Нацгвардією – із газом, петардами, жбурлянням охорож, після чого в поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
Після цього “Нацкорпус” заявив про перенесення протестів до Черкас, де виступав президент, і намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів.

У поліції повідомили, що внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий, який отримав розсічення. Згодом оголошена кількість потерпілих правоохоронців зросла до 22.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями – за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Читайте також:
Сутички “Нацкорпусу”: поліція оголосила дві підозри, Білецький обіцяє нові виступи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна