Сутички “Нацкорпусу”: поліція оголосила дві підозри, Білецький обіцяє нові виступи

 

За фактом подій у Черкасах і Києві, які відбувалися 9 березня за участю представників “Нацкорпусу” і “Нацдружин”, двом особам вручили підозри.

Про це на брифінгу 11 березня заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, повідомив “Укрінформ”.

“Щодо цих подій, і в Черкасах, і Києві, є підозри. Так встановлено трьох основних фігурантів, які брали участь. Декілька годин тому оголошено підозри за статтями 294, 296, 345 Кримінального кодексу, це масові заворушення, хуліганство, та насильство щодо працівника правоохоронного органу. Двом особам вручено, місцезнаходження третьої зараз встановлюємо”, – зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, щодо черкаських подій одній особі повідомлено про підозру саме щодо масових заворушень.

У свою чергу партія “Національний корпус” заявила про намір продовжувати акції протесту, поки винні в розкраданні оборонної сфери не будуть покарані.
Про це заявив лідер “Нацкорпусу” нардеп Андрій Білецький на брифінгу, присвяченому подіям із проривом представників націоналістичних угрупувань до президента Петра Порошенка, які обернулися сутичками з поліцією.

“Ми не будемо зупинятися в акціях “Свинарчуків за грати!”… Ми не будемо зупинятися, доки ці люди не сядуть за грати”, – сказав Білецький.

Керівник центрального штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов у свою чергу заявив, що після подій у Черкасах кількість охочих приєднатись до акції “збільшилась у три рази”.

“Ми дали Порошенку тиждень. Щоб він використав останнє дієво право в Україні: взяв телефонну слухавку і наказав своїм лакеям – суддям і прокурорам – взяти себе в руки і заарештувати цих покидьків. Якщо цього не буде, наш наступний крок: субота, 16 березня, Майдан Незалежності”, – заявив Кудряшов, додавши, що наступна акція націоналістів “буде вже без політичної символіки та прапорів”.

“Куди ми підемо після подій на Майдані, ви дізнаєтесь на місці. З фантазією в нас нормально. І ми впевнені, що все у нас вийде”, – заявив Кудряшов.

Як інформувала “Новинарня“, 9 березня представники “Нацкорпусу” за участі “Нацдружин” влаштували в центрі Києва акцію протесту з вимогою покарати причетних до фінансових зловживань в “Укроборонпромі”. Після мітингу на Майдані “НК” прийшли на вулицю Банкову, намагаючись прорватися до адміністрації президента. Сталися зіткнення радикалів із поліцією та Нацгвардією – із газом, петардами, жбурлянням охорож, після чого в поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
Після цього “Нацкорпус” заявив про перенесення протестів до Черкас, де президент, і намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів.
У поліції повідомили, що внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий, який отримав розсічення. Згодом оголошена кількість потерпілих правоохоронців зросла до 22.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна