Працівники Слідчі ДБР розслідують близько 400 кримінальних проваджень за фактами катувань

 

Сьогодні ДБР розслідує понад 4000 кримінальних проваджень, серед яких – 400 за фактами катування чи жорстокого поводження.

Про це повідомила у вівторок, 12 березня, перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко під час дебатів “Ефективне розслідування”, які відбулися у Страсбурзі.

Дебати організовані Комітетом міністрів Ради Європи.

“У Державному бюро розслідувань ми забезпечили підготовку слідчих, які розслідують вказану категорію злочинів, їх навчання та підвищення професійного рівня. Вже запроваджено систему оперативного реагування на повідомлення у ЗМІ чи соцмережах про факти катуваннь чи жорстокого поводження”, – зазначила Варченко.

Як відомо, коли жертва катувань звернулась до Європейського суду з прав людини і виграла компенсацію, матеріали цієї справи передаються Міністерством юстиції України до Державного бюро розслідувань.

Далі слідчі ДБР проводять досудове розслідування щодо осіб, внаслідок дій або бездіяльності яких Європейським судом ухвалене рішення проти України.

“Зараз до Державного бюро розслідувань надійшло понад 100 таких звернень, за якими розпочато досудове розслідування. Втім, не менш важливо – працювати на упередження. Державне бюро розслідувань вживає заходи щодо забезпечення своєчасного та ефективного проведення розслідування фактів катування чи жорстокого поводження ще до того, як вони стають предметом розгляду Європейського суду з прав людини. Ми розслідуємо близько 4000 кримінальних проваджень, серед яких – 400 за фактами катування чи жорстокого поводження”, – повідомила перший заступник директора ДБР.

Читайте також:
ДБР відкрило кримінальне провадження після розслідування журналістів Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна