Корумпованого заступника голови Держводагентства арештували з малою заставою

 

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрили на хабарах заступника голови Державного агентства водних ресурсів Павла Гвозденка. Його затримали й арештували на два місяці із невеликою заставою.

Про затримання чиновника повідомив прес-центр СБ України в четвер, 7 березня.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагає 8 тисяч доларів США від представника комерційної структури за укладання господарського договору. За цю суму зловмисник обіцяв штучно не перешкоджати погодженню технічної документації на здійснення біологічної меліорації Бучанського водосховища та не перешкоджанню укладання відповідного договору”, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці затримали посадовця у Києві, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у власному автомобілі при отриманні всієї суми неправомірної вигоди.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігуранта справи співробітники СБ України вилучили документацію та “чорнові записи”, які доводять участь чиновника у проведенні оборудки.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Операція проводилась СБУ спільно з Генпрокуратурою та Спеціальною антикорупційною прокуратурою.

Судячи з поширених фото, затримання відбувалося напередодні ввечері.

Як з’ясувалося, ім’я затриманого – Павло Гвозденко.

Суд арештував його на два місяці з альтернативою застави 250 тисяч гривень, повідомила ввечері прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Затриманому на хабарі у 8 тисяч доларів заступнику голови Державного агентства водних ресурсів України громадянина Г. Солом’янським районним судом Києва сьогодні обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у межах 130 прожиткових мінімумів, що становить 250 тис. грн.”, – йдеться в її дописі.

Водночас за словами Сарган, прокуратура клопотала про заставу в 2 мільйони гривень.

Читайте також:
У Києві затримали посадовців Держаудитслужби за хабарництво

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна