“Нацкорпус” знову протестує біля маєтку Гладковського

 

Кілька сотень активістів “Національних дружин” та партії “Нацкорпус” у неділю, 3 березня, пікетували будинок сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігоря, який разом із батьком фігурує в розслідуванні про фінансові зловживання в українській оборонній промисловості.

Як повідомили в ТСН, в селі Козин під Києвом, де відбувалася акція, чергувала велика кількість правоохоронців, однак вони не втручалися в протест. Тим часом активісти підірвали поблизу будинку кілька петард, обклеїли паркан листівками, а над центральним входом залишили напис фарбою “Мародер”.

У листівках “Нацкорпусу“, поширених у Козині, міститься вимога: “взяти під варту та арештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми – Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК «Укроборонпром», а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини (щонайменше, ст. 191, 364, 368, 369, 369-2 КК України); призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна” та ін.

“Якщо влада нас не почує – наступна акція пройде в суботу, 9 березня, на Майдані Незалежності!” – заявили радикали.

Це друга акція “Нацкорпусу” біля будинку Гладковських. Перший виступ відбувся 27 лютого, коли активісти з “НК” намалювали символічну “дорогу крові” перед садибою і запалили фаєри.
Також “НК” у цій справі протестував біля Генпрокуратури.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила сюжет, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою у 2015-2016 роках через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам із системи “Укроборонпрому” деталі й комплектуючі контрабандою з Росії, а також деталі з українських військових частин за цінами, завищеними у два-чотири рази. За даними журналістів, обсяг розкрадань становить мінімум 250 млн. грн.

Денис Бігус зазначив, що частиною їхнього розслідування стали матеріали, які на адресу редакції надіслав електронною поштою невідомий відправник. Цей файл зокрема включає листування фігурантів справи.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні зокрема заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук), який раніше був бізнес-партнером Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” – голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У програмі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, зокрема ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Однією з прокладок нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент Порошенку.

Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму.

Бігус пообіцяв наступну частину розслідування щодо Гладковського-старшого.

Читайте також:
НАБУ почало розслідування щодо розкрадань в оборонній сфері

Справа “Укроборонпрому”: Гладковський відсторонений,
у Порошенка кажуть, що все й так розслідується

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна