Штаб БПП в Сумах перевіряли через повідомлення про підкуп виборців, — поліція

 

Наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції  у четвер, 21 лютого, перевіряла офіс партії “Блоку Петра Порошенка” через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.

Про це заявляє прес-служба поліції Сумської області.

Згідно із повідомленням, на спецлінію “102” надійшла скарга від місцевої мешканки про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській в Сумах відбувається підкуп виборців. А саме — роздавання грошей — за голосування за одного з кандидатів у президенти.

Черговий наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції виїхала за вказаною адресою з метою перевірити повідомлення про порушення виборчого законодавства.

На місці правоохоронці виявили двох громадян. Один зареєстрований в м. Києві, інший — житель Дніпропетровської області.  У поліції стверджують, що вказані особи “не змогли чітко пояснити мету свого перебування в Сумах і відмовилися давати будь-які пояснення щодо повідомлення про підкуп виборців”.

Крім того, поліцейські заявляють, що затримали двох чоловіків тому, що в одного з них помітили у барсетці предмет, схожий на пістолет. 

“Оскільки дані громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою убезпечення жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби (кайданки) і затриманих громадян було доставлено до міськвідділу поліції”, — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме у вказаному приміщенні розташовано офіс представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було.

При цьому начальник ГУНП області Микола Лушпієнко заявив, що  поліція була і буде поза політикою.

“Я ще раз нагадую всім учасникам виборчих перегонів, що поліція була, є, і залишатиметься й надалі поза політикою”, — наголосив Лушпієнко.

“Отже, будь-які  порушення виборчого законодавства мають піддаватися, насамперед неупередженій та принциповій оцінці винятково в рамках правового поля, незважаючи на те, до якої політичної партії чи сили належать правопорушники”, — заявив він, додавши, що спроби втягнути поліцію “в брудні політичні ігри” не завадять цьому.

Про будь-які докази, що підтверджують факт підкупу виборців, не повідомляється.

Нагадаємо, того ж дня Служба безпеки заявила, що викрила “виборчу піраміду” під керівництвом народного депутата, яка працювала у низці регіонів України і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах президента.

Журналісти інформували, що слідчі проводять масові обшуки у представників штабу Юлії Тимошенко.

Також слідство припускає, що загалом по Україні до створення “піраміди” могли бути залучені понад 680 тисяч осіб.

Згодом на сайті СБУ виклали матеріали, згідно з якими схеми нібито фінансував депутат Верховної Ради Руслан Богдан (“Батьківщина”). Також до організації схеми з підкупу виборців нібито причетний нардеп від цієї ж політсили Валерій Дубіль.

На думку журналіста Юрія Бутусова, вперше “поліція та МВС у відповідь на дії пропрезидентських силовиків проти Тимошенко здійснює акцію проти структури БПП”.

“Затримання у Сумах, очевидно, мають за мету розігнати зустрічну інформаційну хвилю внаслідок обшуків у Запоріжжі, і показати Петрові Порошенку, що дії його штабу також проводяться під контролем”, — пише Бутусов.

За його словами, це дуже сильний політичний сигнал. МВС і поліція, вочевидь, стають на бік опозиції. “Унікальний випадок в історії України”, — вважає журналіст.

Читайте також:
Половина обіцянок найпопулярніших кандидатів не стосується повноважень президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна