“Бандера встав”: активісти показали кіно проти Авакова на стіні МВС. ВІДЕО, ФОТО

 

Близько півтисячі людей, переважно активістів і симпатиків націоналістичних організацій, увечері в понеділок, 18 лютого, взяли участь в акції “Бандеро, вставай!”, спрямовану проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та свавілля поліції.

Як передає “Новинарня“, колона пройшла від Кріпосного провулку (неподалік від Верховної ради) до будинку МВС на вулиці Богомольця.

До акції долучилися члени організацій “С14” (на чолі – Євген Карась), “Правий сектор”, “Традиція і порядок”, партії ВО “Свобода”, групи “Хто замовив Катю гандзюк?”, а також представники “Руху “Визволення” – нардепи Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Володимир Парасюк та ін.

Датою акції стали п’яті роковини початку масових убивств майданівців правоохоронцями.

Демонстранти несли банери з написами “Бандера, вставай!” (відповідь на “Ложись, Бандера!” від поліцейського під час побиття під Подільським райвідділком), “Ні політиці в поліції!”, “Беркуту – переатестація” та ін.

Скандували: “Реформа, люстрація, переатестація!”,”Беркут, ми не забули!”, “Авакова у відставку!”, “Припиніть маски-шоу!”, “Геть мєнтовский бєспрєдєл!”, “Ні політиці в поліції”, “Разом і до кінця!”, заклики до розправи над міністром Аваковим тощо.

Також вигукували “Небесній сотні – слава! “Беркуту” – смерть!”

Фото “Новинарні“, з ФБ Роман Сініцин та Олег Слабоспицький:

Бандера вставай _3 Бандера вставай _2 Бандера вставай _1 Бандера вставай _10 Бандера вставай Бандера вставай _МВС Аваков _ Бандера вставай _МВС Бандера вставай _9 Аваков Бандера вставай _МВС Аваков Бандера вставай _ проектор Бандера вставай _7 Бандера вставай _6 Бандера вставай _5
<
>

Підрозділи Нацгвардії і поліцейських спецпризначенців перекрили підходи до МВС на вулиці Богомольця, але коли колона підійшла – всіх учасників акції після поверхової перевірки пустили на площу перед міністерством.

Маніфестанти вимагали від керівництва МВС провести “реальну деполітизацію Національної поліції”, заборонити використання балаклав, які прикривають обличчя правоохоронців, посилити відповідальність силовиків та їхніх керівників за приховування або відсутність номеру нагрудного знаку на однострої й шоломі тощо.

Також учасники акції наполягали на потребі провести дієву переатестацію поліцейських і притягнути до відповідальності усіх правоохоронців, які порушували свободу мирних зібрань, перевищували свої повноваження та вчиняли злочини щодо протестувальників з 2014 року і до сьогодні.

На підході до вулиці Богомольця, а також згодом перед МВС мітингарі запалили десятки червоних фаєрів.

Родзинкою акції стала наявність світлового проектора – нам на фасад торцевої будівлі МВС, що не містить вікон, проектували написи “Бандера вставай”, “Авакова у відставку” та ін.

Також фасад міністерства став екраном для демонстрації фільму “Громадського ТБ” про відсутність реформ в МВС: було показано злочини поліції і “Беркута” в часи Майдану та акцентовано на свіжих перевищеннях службових повноважень екс-“беркутівцями”, які залишаються на службі досі.

У поліції повідомили, що до охорони акції були залучені 200 правоохоронців, зокрема багато представників поліції діалогу.

Акція відбулася без порушень.

Читайте також:
Половина поліцейських, звільнених після атестації, поновилися через суди, – Князєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна