Половина поліцейських, звільнених після атестації, поновилися через суди, – Князєв

 

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що половина звільнених поліцейських, які не пройшли переатестацію, поновилися на своїх посадах через суди.

Про це він сказав у Львові під час розширеної наради з керівниками підрозділів головних управлінь Нацполіції з усіх областей України, передає ZIK.

За словами Князєва, із 5 тисяч звільнених поновилися 2,5 тисячі правоохоронців.

Крім того, голова Нацполіції зазначив, що прокуратура відкрила 126 проваджень про отримання хабарів поліцейськими, 16 із яких засуджено.

Також було складено 283 протоколи стосовно працівників поліції про водіння у нетверезому стані: 184 із таких поліцейських були звільнені, однак 25 із них змогли поновитись через суди.

Раніше повідомлялося, що переатестацію в лавах Національної поліції не пройшли 5257 співробітників – 26% вищого керівного складу і близько 15% середнього.

Читайте також:
Атестація на Донеччині відсіяла всього 1,4% поліцейських

Найбільше звільнених “ментів” під час атестації
– там, де в комісіях була адекватна громадськість, – Сініцин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна