Атестація на Донеччині відсіяла всього 1,4% поліцейських

 

Лише 50 із 3648 співробітників звільнені в результаті атестації поліції Донецької області (підконтрольна територія).
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт ГУ Нацполіції Донеччини.

Таким чином, атестацію не пройшли всього 1,37% поліцейських області.

При цьому 233 особи – рекомендовані на підвищення.

Атестація поліцейських Донеччини відбувалася в грудні. Це одна з двох останніх областей (разом із Луганщиною), де правоохоронці проходять перевірку в процесі реформи поліції, яка стартувала в листопаді 2015 року.

“В зоні бойових дій, як і в мирних областях, цей процес відбувався у два етапи: тестування працівників та проведення співбесіди…
У Маріуполі, Краматорську та Покровську працювали атестаційні комісії, до складу яких входили вже переатестовані працівники кадрових, слідчих, кримінальних підрозділів Нацполіції України та представники громадськості, які виявили бажання брати участь у реформуванні поліції”, – йдеться в повідомленні.

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко, який очолював атестаційну комісію, за повідомленням відділу комунікації ГУ НП, “високо оцінив загальний рівень підготовки поліцейських й назвав поліцію Донеччини боєздатним підрозділом, що виконує важкі завдання, в тому числі й на лінії розмежування з окупованою територією”. Також він відзначив “високий рівень патріотизму” поліціянтів Донеччини.

“Тих, кого за дискримінуючими обставинами ми пропонували до звільнення було лише кілька десятків людей. В цілому працівники поліції Донеччини відповідають займаним посадам”, – заявив радник міністра Арсена Авакова.

“За кілька тижнів переатестації я побачив, що на Донеччині, в бойових умовах, зійшлися в одному місці і воля керівника, і якісний морально-психологічний рівень особового складу. Мене вражали ті працівники, які показували дуже високий рівень мотивації до роботи, бажання більше працювати. Я думаю, що ці люди підсилять поліцію та реалізують той принцип довіри громадян, який ми закладаємо як основний критерій оцінки нашої роботи”, – підкреслив Варченко.

Як відомо, в інших областях процент відсіяних внаслідок атестації у поліцейських був значно вищим – аж до 18,8% на Миколаївщині. Найнижчий наразі показник непереатестованих – 2,6% – показала Чернівецька область.

Таким чином, Донецька область (1,4%) із її контрабандними “дірками” стала антилідером атестації.

Читайте пояснення волонтера Романа Сініцина:
Найбільше звільнених “ментів” під час атестації – там,
де в комісіях була адекватна громадськість

На Чернігівщині атестація відсіяла лише 4% рядових поліцейських, і ті ще поновляться через суд

Громадські активісти на знак протесту вийшли з процесу атестації Нацполіції

Варто нагадати, що тодішня голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе відряджала в Донецьку область (“пекло Донбасу”) неатестованого екс-заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамку, який домігся поновлення на посаді через суд. Однак він невдовзі знову виграв суд і повернувся з Авдіївки до Києва.

Як зазначають колишні учасники атестаційних комісій від громадськості, значна частина неатестованих поліцейських поновлюються на посадах через суди у зв’язку з пробілами в нормативній базі атестації та ін.

Читайте також:
На Чернігівщині атестація відсіяла лише 4% рядових поліцейських, і ті ще поновляться через суд

Громадські активісти на знак протесту вийшли з процесу атестації Нацполіції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна