Одіозний Мамка знову виграв суд у Нацполіції і повернеться з Донбасу на високу посаду в Київ

 

Одіозний екс-заступник начальника Головного слідчого управління МВС Григорій Мамка виграв іще один судовий позов до Національної поліції. Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ голови НПУ Хатії Деканоїдзе про його переведення на роботу в зону АТО, повідомляє прес-служба суду сьогодні, 8 червня.

Як зазначається в повідомленні, 3 червня суд завершив розгляд справи та виніс рішення, в якому йдеться, що оскаржуваний наказ “не містив обґрунтування ефективності переміщення позивача” на службу в Донецькій області.

“Порівняння функціональних обов’язків та розміру посадових окладів свідчить про нерівнозначність посади, на яку Мамку Григорія Миколайовича було призначено оскаржуваним наказом. В той час як ст.65 ЗУ «Про Національну поліцію України» чітко зазначає, що переміщення поліцейських здійснюється на рівнозначні посади для більш ефективної служби, виходячи з її інтересів. Інших підстав, які б вказували на можливість здійснення переміщення працівника Національної поліції, а саме – результатів виконання покладених на нього обов’язків, професійних та особистих якостей тощо, в наявних матеріалах справи судом виявлено не було”, – зазначають у прес-службі суду.

Згідно із судовим вердиктом, Мамку належить негайно повернути до Києва й поновити на посаді заступника начальника ГСУ Національної поліції.

Як повідомляла Новинарня, в результаті реформи Григорія Мамку, якого раніше звинувачували в корупції, було звільнено з Національної поліції за результатами атестування. Він оскаржив це рішення в судовому порядку, і 7 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов у повному обсязі.

Відповідачами у справі виступали Нацполіція, її голова Хатія Деканоїдзе та Центральна атестаційна комісія (ЦАК) НПУ.

Адвокати відповідачів оскаржили рішення першої інстанції в Київському апеляційному адміністративному суді, але програли – апеляційний суд залишив без змін рішення першої інстанції щодо поновлення Мамки в правоохоронних органах.

Григорій Мамка був одним із перших представників “старої міліції”, який поновився на посаді в Нацполіції через суд.

Після цього глава НПУ Хатія Деканоїдзе пообіцяла переводити служити на Донбас усіх колишніх “ментів”, що повернулися в поліцію таким шляхом.

І першим таким переведеним виявився Мамка, якого Деканоїдзе, за її словами, направила в Авдіївку.
Однак очільник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін заявив, що у прифронтовій Авдіївці Мамка пробув не більше одного дня.

Згодом з’ясувалося, що Мамка оскаржив у судовому порядку рішення голови Нацполіції про переведення його на посаду начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Читайте також:
Звільнення з поліції оскаржило вже більше тисячі “старих ментів”.
Повна статистика позовів і судових рішень

Громадські активісти на знак протесту вийшли з процесу атестації Нацполіції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна