“Перший етап очищення”: атестацію в поліції не пройшли понад 5200 осіб

 

Атестацію в лавах Національної поліції з початку реформи відомства не пройшли 5257 співробітників. Про це на брифінгу в понеділок, 3 жовтня, повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

“Атестацію й новий відбір у Нацполіцію проходило 83 тисячі 939 співробітників, в тому числі тих, які з міліції перейшли в поліцію – 68 135 осіб”, – повідомила вона.

“5 257 осіб були звільнені з лав Національної поліції, тобто не пройшли атестацію”, – зазначила голова НПУ.

З них не пройшли переатестацію 26% вищого керівного складу і близько 15% – середнього.

При цьому за результатами перевірки було рекомендовано підвищити на посаді 4479 поліцейських, а понизити – 4766 поліцейських.

Хатія Деканоїдзе назвала атестацію “першим етапом очищення” Нацполіції і заявила, що повні списки за результатами атестації НПУ буде оприлюднено для громадськості згодом “після звірки”.

Також вона повідомила журналістам, що більшість поліцейських, які не пройшли переатестацію, але були відновлені на посадах за рішеннями судів, потім звільнилися з НПУ самостійно.

“Більшість з них вже звільнилися, не дуже так багато повертаються. За ними дуже пильна увага в частині корупції, у частині дотримання прав людини, в частині виконання роботи”, – сказала Деканоїдзе.

Вона нагадала, що Нацполіція виграла суд за позовом профспілки МВС, яка вимагала визнати атестацію незаконною.

Глава відомства також заявила, що до кінця року планується укомплектувати патрульну поліцію, покрити міжнародні та національні траси. Загалом у Києві, Одесі, Запоріжжі, Харкові та Львові буде набрано 1400 осіб.
Крім того, у Києві планується створити спеціальний зміцнений патруль для підтримання громадського порядку.

atestatsiya-politsiya-infografika

Паралельно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму “Фейсбуці” оприлюднив інфографіку з приводу атестації.

26% керівного складу – звільнені. В цілому не пройшли випробування – 14% (5 257 міліціонерів так і не стали поліцейськими), зазначив він.

“Для довідки. По всій Україні зі штату в 130 000 чоловік – має стати 118 000 поліцейських і 12 000 цивільних держслужбовців.
Зараз на практиці – некомплект. Чи не бракує 18 875 поліцейських і 1 497 держслужбовців, фактично на службі 109 628 осіб: 99 125 поліцейських і 10 503 службовців.

З урахуванням того, що 15 670 поліцейських надійшли на службу в нову патрульну поліцію з урахуванням конкурсних процедур, а також особливого порядку атестації підрозділів в зоні АТО (13 180 осіб) – по всій країні до атестації було призначено 68 135 осіб”, – повідомив Аваков.

“Атестація спецпідрозділів поліції, які працюють в зоні АТО (добробати), проходить по особливому порядку, і її підсумки будуть оприлюднені після завершення процедур, пов’язаних з процесом ротації в зоні АТО”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, в червні громадські активісти в Києві вийшли з процесу атестації поліції через незгоду з маніпуляціями керівництва МВС у цьому процесі.

Читайте також:
Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Після розголосу в ЗМІ Департамент економзлочинності Нацполіції таки відправив працівників на атестацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна