ЄС впровадить азовський пакет санкцій проти Росії наступного тижня, – Порошенко

 

Президент України Петро Порошенко заявив про узгодження Євросоюзом санкцій проти Росії через агресію на Азові та відсутність прогресу у переговорах щодо військовополонених.

Про це він сказав у коментарі журналістам у п’ятницю, 15 лютого, в Мюнхені, повідомляє “Європейська правда”.

Порошенко стверджує, що рішення про санкції в ЄС уже прийняте; воно буде ґрунтуватися на відмові РФ звільнити захоплених українських моряків.

“У випадку, коли не буде прогресу у звільненні наших 24 військовополонених – найближчим часом будуть застосовані санкції… На сьогодні вже обговорений і затверджений так званий азовський пакет санкцій“, – заявив він.

Попри це, за його словами, Україна планує в неділю провести додаткові консультації з партнерами з цього приводу.

“Я доручаю міністру закордонних справ провести зустріч з групою друзів України, і немає сумнівів, що на початку наступного тижня в Брюсселі санкції точно будуть прийняті. Це саме той пакет санкцій, які я вимагав”, – зазначив Порошенко.

Джерела в Євросоюзі справді свідчать про готовність затвердити персональні санкції проти кількох росіян, причетних до агресії.
Однак, зауважує “Європравда”, Україна просила ЄС накласти на Росію значно ширші обмеження. Натомість держави-члени ЄС повідомили, що не мають наміру запроваджувати нові санкції проти РФ та збираються обмежитися персональними санкціями проти конкретних російських військових.

Водночас не виключено, що ширші санкції будуть запроваджені Сполученими Штатами Америки. Порошенко заявив, що уже порушував це питання у переговорах з представником Сенату, і має намір обговорити його з віце-президентом США Пенсом на зустрічі в суботу.

Читайте також:
США і ЄС майже погодили “азовські” санкції проти Росії, – FT

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.