Втручання у вибори: у Дніпрі СБУ викрила адміністратора підривних пабліків, який керувався з РФ

 

Служба безпеки України викрила у Дніпропетровській області адміністраторів соцмереж, які за вказівкою з РФ поширювали фейкові провокаційні матеріали, що впливають на електоральні настрої населення. В СБУ це назвали заблокованою спробою втручання спецслужб Росії в українські вибори.

Як інформує прес-центр СБ України, в ході досудового розслідування виявлено, що мешканець Дніпра поширював у соцмережах інформацію із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, а також інші деструктивні матеріали.

Правоохоронці встановили, що чоловік вів електронне листування з мешканцем Ростова-на-Дону (РФ), який “ставив завдання із поширення фейкових новин щодо ситуації в Україні у політичній, релігійній та соціально-економічній сфері”.

Після початку виборчої кампанії громадянин Росії надавав виконавцю для поширення негативні матеріали про візити кандидатів на посаду президента України до населених пунктів області, заявив прес-центр СБУ.

“Росіянин також через комунікативні можливості соціальних мереж підшукував мешканців України, які мають травматичну або пневматичну зброю із відповідними дозволами, для їх подальшого залучення до мітингів та масових заворушень напередодні та під час проведення виборів президента України”, – з’ясували співробітники спецслужби.

Триває досудове розслідування у межах кримінального провадження, початого за ст. 110 Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Крім того, слідчі СБУ оголосили підозри у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки ще двом мешканцям області, яких російські спецслужби “залучили до заходів із підготовки до втручання у хід проведення майбутніх виборів президента України”.

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого на Дніпропетровщині затримали людей зі зброєю, які встановили блокпост.

Читайте також:
Спецслужби РФ намагаються втрутитися у майбутні вибори в Україні через соцмережі, — СБУ
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна