На Дніпропетровщині затримали людей зі зброєю, які встановили блокпост

 

Чоловіки в мілітарній формі намагалися встановити блокпост на трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварине поблизу міста Новомосковськ у Дніпропетровській області. Під час затримання в них вилучили декілька одиниць зброї та спецзасоби.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Дніпропетровської області у четвер, 14 лютого.

“Шість осіб, одягнуті у камуфляжну форму, спочатку представилися військовими.  У розмові з правоохоронцям вони відмовилися назватися або надати посвідчення чи дозвіл на встановлення споруди. Повідомили, що їх винайняли для виконання цієї роботи та чекають на подальші вказівки від керівника”, – розповіли в поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої, повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Читайте також:
На Дніпропетровщині пострілом з гранатомета спалили авто поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна