Спецслужби РФ намагаються втрутитися у майбутні вибори в Україні через соцмережі, — СБУ

 

Співробітники Служби безпеки України зафіксували масові спроби використання спецслужбами РФ відкритого інструментарію соціальних мереж Facebook та Twitter з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що до реалізації цього механізму залучається ТОВ “Агентство Інтернет Досліджень”, яке “за отриманими від партнерів даними та власною інформацією СБУ, причетне до розвідувально-підривної діяльності РФ та втручання у виборчі процеси багатьох демократичних країн світу”.

Зазначається, що СБУ отримала інформацію, що напередодні президентських та парламентських виборів в Україні у 2019 році до громадян України від цієї російської “фабрики тролів” почали надходити пропозиції нібито від комерційно зацікавлених осіб. У них за грошову винагороду українським користувачам пропонується надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету акаунтів у соціальних мережах Facebook та Twitter для начебто поширення через них таргетингової реклами та просування комерційних інтересів.

“Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до акаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі”, – йдеться в повідомленні.

Служба безпеки України звернулася до українських користувачів соцмереж із проханням бути уважними. “У разі отримання від невідомих людей таких пропозицій, а також виявлення фактів розміщення у соціальних мережах публікацій, в яких будуть міститись ознаки вчинення злочинів, повідомляти на гарячу лінію СБ України. Крім того звертаємо увагу, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, буде нести власник, або особа, яка зареєструвала акаунт у соцмережах”, – зазначили у спецслужбі.

Читайте також:
Спротив фейкам: чи витримала Україна інформаційну атаку після “керченської”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна