УВКБ ООН передало українським прикордонникам на Донбасі відеореєстратори й ноутбуки

 

Коштом Організацій Об’єднаних Націй прикордонні підрозділи ДПС України зі складу Об’єднаних сил на Донбасі отримали апаратуру на суму понад мільйон гривень.

Про це 14 лютого повідомив прес-центр ООС.

Зазначається, що 13 лютого у Донецько-Луганському регіональному управлінні Держприкордонслужби голова офісу агентства ООН у справах біженців на сході України Мулусеу Мамо вручив начальникам Лисичанського, Краматорського та Донецького прикордонних загонів зі складу ООС нагрудні відеореєстратори та ноутбуки для подальшого їх використання у КПВВ на лінії розмежування в межах Луганської та Донецької областей.

“Технічні засоби були надані офісом УВКБ ООН на основі тривалої співпраці з прикордонним відомством. Чотири ноутбуки та 150 нагрудних відеореєстраторів на суму понад мільйон гривень будуть відправлені для організації служби в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в межах діючих гуманітарних дорожніх коридорів”, – ідеться в повідомленні.

Загалом, за період 2017-2019 років від УВКБ ООН було отримано допомогу на суму понад 4,5 млн. гривень. Технічні засоби спрямовані для оснащення контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування – їх використання сприяє покращенню ритмічності пропускних операцій, зменшує час очікування контролю та забезпечує при цьому належний рівень безпеки цивільного населення.

Виступаючи перед персоналом Донецько-Луганського регіонального управління, голова офісу агентства ООН у справах біженців на сході України Мулусеу Мамо подякував прикордонникам за сумлінну службу та запевнив, що УВКБ і надалі співпрацюватиме з Державною прикордонною службою України задля покращення умов перетину лінії розмежування громадянами та забезпечення належного рівня їхньої безпеки.

Начальник Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ полковник Олександр Лебідь запевнив, що вся отримана допомога буде належним чином використана в гуманітарних цілях для пришвидшення проведення контрольних процедур в КПВВ.

Читайте також:
На блокпосту біля КПВВ на Луганщині помер чоловік – 12-й за зиму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна