До Верховної Ради мають шанс потрапити шість партій, і тут попереду Зеленський. СОЦІОЛОГІЯ

 

Поточні рейтинги політичних партій показують, що на виборах до Верховної Ради, згідно з поточними замірами, можуть потрапити шість політичних сил. При цьому лідирує партія «Слуга народу», яка асоціюється з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським і реально на місцях не функціонує.

Також вищий 5% рейтинг мають ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», «Опозиційна платформа – За життя», Радикальна партія Ляшка, «Громадянська позиція».

Як передає “Новинарня“, такими є результати соціологічного опитування, оприлюднені Київським міжнародним інститутом соціології 14 лютого.
Дослідження проводилося з 31 січня до 10 лютого 2019 року.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку лютого, то з усіх громадян України віком від 18 років –

13,8%  проголосували б за партію «Слуга народу»,
10,1% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
7,9% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність»,
5,8% – за партію «Опозиційна платформа – «За життя»,
3,5% – за Радикальну партію Олега Ляшка,
3,5% – за партію «Громадянська позиція»,
2,1% – за партію «Об’єднання «Самопоміч»,
1,6% – за партію «Наші»,
1,3% – за партію «Опозиційний блок»,
1% – за «Блок Святослава Вакарчука»,
1% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»,
0,8% – за партію «УКРОП»,
0,5% – за партію «Народний фронт»,
за інші партії – загалом 3,1%.

2,6% опитаних викреслили б усі партії чи зіпсували б бюлетень, 6,7% – не брали б участь у голосуванні.

32,4% не визначилися, за кого голосувати на виборах до ВР.

2,3% – відмовилися відповідати на запитання.

Якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився, то 24,6%  проголосували б за партію «Слуга народу», 18% – за ВО «Батьківщина», 14,2% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність», 10,3% – за партію «Опозиційна платформа – «За життя», 6,3% – за Радикальну партію Олега Ляшка, 6,2% – за партію «Громадянська позиція».

Неподалік прохідного бар’єру – «Самопоміч» (3,7%).

«Наші» Євгена Мураєва мають рейтинг 2,9%, «Опозиційний блок» – 2,3%, умовний «Блок Святослава Вакарчука» і ВО «Свобода» – по 1,8%, «УКРОП» – 1,4%, «Народний фронт» – 0,9%, інші партії – загалом  5,5%.

Як повідомляла “Новинарня“, у цьому ж опитуванні міститься висновок про те, що Володимир Зеленський лідирує в рейтингу кандидатів у президенти України. За нього в першому турі готові проголосувати майже 26,9% тих, хто вже визначився зі своїм вибором.

У прес-релізі КМІС зазначається, що всеукраїнське опитування було проведено на замовлення клієнта (імовірно, штабу Зеленського). Методом особистого інтерв’ю опитано 2007 респондентів віком від 18 років всіх регіонах України, крім окупованого Криму та територій Луганської і Донецької областей, які є тимчасово непідконтрольними українській владі.

Як інформувала “Новинарня“, “Слуга народу” – це політичний комедійний телесеріал каналу “1+1”, у якому знімається Володимир Зеленський (грає роль “народного президента”) та є одним з авторів і продюсерів фільму.
На каналі “1+1”, що належить олігарху Ігорю Коломойському, вже тривалий час транслюється реклама нібито нового серіалу “Слуга народу”, яка де-факто є політичною рекламою Зеленського.
Партія “Слуга народу” офіційно зареєстрована в грудні 2017 року і з часу включення в питальники соціологів має досить високі рейтинги.
Керівником політичної партії “Слуга народу” формально є Баканов Іван Геннадійович – юрист творчого об’єднання “Студія “Квартал 95” із 2013 року. Керівником “Кварталу 95” є Зеленський.

Читайте також:
“Хай топить Порошенка”. У мінкульті РФ визнали, що діяльність Зеленського вигідна Росії

Розслідувачі знайшли у Зеленського працюючий бізнес в Росії. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна