“Хай топить Порошенка”. У мінкульті РФ визнали, що діяльність Зеленського вигідна Росії

 

Діяльність студії “Квартал 95” є корисною для інтересів Росії і міністерство культури РФ не має причин припиняти її фінансування.  

Про це в ефірі радіо “Говорить Москва” заявив заступник голови громадської ради мінкульту РФ Павло Пожигайло, відповідаючи на запитання, чи слід Росії надалі підтримувати компанію “Green films”, яка виграла конкурс на отримання державного фінансування в РФ фільму “Вниз”.

“А чому він (Володимир Зеленський“Н”) не може цього робити? Якщо людина нічого поганого для Росії не зробила, що дозволило б включити її до списку санкцій, то нехай знімає”, – сказав Пожигайло.

“Тут є два голкових вушка. Перше: конкретно фігура Зеленського. І якщо до нього є питання, то їх треба поставити і вжити заходи. Друге – це фільми. З моєї точки зору, це не пов’язані одна з одною історії”, – сказав представник російського міністерства культури.

При цьому він схвалив політичну діяльність Зеленського загалом в інтересах РФ.

“Я бачив його ролик про похорон Порошенка. По-моєму, йому, навпаки, треба дати орден дружби. Зрозуміло, що вони всі там (в Україні) змінюють свої позиції, але мені здається, на сьогоднішній момент діяльність Зеленського корисна для Росії, тому що він топить Порошенка, який дійсно русофоб”, – зазначив Пожигайло.

“Уявіть, якщо Зеленський виграє ці вибори. Навпаки, це добре. Те, що він сьогодні заявив, що він виходить із якихось там компаній, ну він зобов’язаний це зробити, тому що йде виборча кампанія. Я не бачу нічого погано. Ми повинні спокійно, солідно не реагувати на провокації, пов’язані з тим, що треба припинити фінансування [компанії Зеленського]”, – підсумував російський чиновник.

Як інформувала “Новинарня“, програма “Схеми” (проект “Радіо Свобода” і каналу “UA: Перший”) виявила три російські компанії, пов’язані із продюсером та артистом Володимиром Зеленським, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм – “Вайсберг пікчерс”, “Платинумфільм” і “Грін філмс”. Їх засновницею є кіпрська компанія Green Family Ltd (“Зелена родина”), яка у свою чергу є співзасновницею ТОВ “Квартал 95”, а її кінцеві бенефіціари – Володимир Зеленський та його бізнес-партнери, зокрема наближений до олігарха Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.
За даними Федеральної служби держстатистики РФ, у 2014 році заробіток “Грін філмс” заробила понад 340 млн. рублів, у 2015-му – 208 млн., у 2016-му – понад 123 млн., 2017 року – майже 180 млн.
При цьому “Грін філзм” виграла конкурс мінкульту РФ на державне фінансування фільму “Вниз”.

Після виходу розслідування в інтерв’ю “Українські правді” Володимир Зеленський визнав, що є співвласником офшорної компанії “Green Family LTD”, якій в свою чергу належить компанія “Green films”, та досі отримує доходи з продуктів, що були випущені в Росії до 2014 року, зокрема з серіалу “Свати”.
Юристи “Кварталу 95” зазначили, що договори з росіянами розраховані на десять років, і засновники компаній не можуть виїхати в Росію, щоб їх закрити, бо проти них там нібито порушені кримінальні справи.
Також Зеленський заявив, що після юридичної експертизи прийняв рішення вийти зі складу власників кіпрської компанії.

Раніше актор, який оголосив про намір балотуватися в президенти, стверджував, що з 2014 року не має бізнесу в Росії. При цьому Зеленський має другий чи третій рейтинг підтримки.
Також він оголосив, що йде в політику з партією “Слуга народу”.

Читайте також:
“Медецина, песії, вайна”. Яку програму пишуть Зеленському його прихильники в соцмережах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна