У президентському рейтингу лідирують Тимошенко, Порошенко та Зеленський, — соцопитування

 

Якби президентські вибори проводилися наступної неділі, то найбільше голосів на них би отримала лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати нового соцопитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI), передає УНІАН.

Так, за Тимошенко проголосували би 14 відсотків опитаних. У трійку фаворитів рейтингу також входять шоумен Володимир Зеленський та чинний президент України Петро Порошенко – за них проголосували би по вісім відсотків опитаних.

Сім відсотків опитаних готові підтримати Анатолія Гриценка, шість відсотків – Юрія Бойка.

За Вадима Рабіновича, Олега Ляшка та музиканта Святослава Вакарчука проголосували би по чотири відсотки опитаних.

За Олександра Шевченка, Андрія Садового та Олега Тягнибока у випадку голосування наступної неділі проголосували би по два відсотки опитаних.

До слова, 14% опитаних заявили, що не будуть голосувати на виборах, а 17% — не змогли дати відповідь на питання.

Соціологічне опитування проводилось з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року. Аудиторія — населення України від 18 років і старші, вибіркова сукупність — 2400 респондентів. Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Помилка репрезентативності дослідження складає не більше 2%.

Читайте також:
Центрвиборчком через воєнний стан не дасть провести вибори до ОТГ 10 областей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна