Уляна Супрун повертається до керівництва МОЗ

 

Уляна Супрун в четвер зранку, 14 лютого, повертається до роботи відповідно до прийнятого Кабміном розпорядження.
Про це вона повідомила у “Фейсбуці” ввечері в середу.

“Завтра зранку розблоковуємо роботу Міністерства! В інтересах пацієнтів Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє мені знову виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я”, – написала вона.

Супрун зауважила, що 14 лютого невідкладно підпише розподіл вакцин і ліків у регіони, відправлення у закордонні клініки 44 українців, продовження будівництва лікарні “ОХМАТДИТ” та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

“Але для повного відновлення роботи МОЗ продовжимо боротьбу в суді”, – зазначила вона.

Раніше цього дня Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.
Про це повідомив МОЗ у Facebook.

“Щоби забезпечити безперервність роботи МОЗ України 13 лютого Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров’я Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 “Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це розпорядження є консолідованим рішенням уряду.

“Розпорядження дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду Києва”, – повідомили в МОЗ.

Як повідомляла “Новинарня“, Окружний адміністративний суд Києва з подачі нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука 5 лютого виніс ухвалу, якою було заборонено Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

ОАС тимчасово заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я через те, що вона “має подвійне громадянство і більше місяця є виконуючою обов’язки”.
“Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України “Про громадянство України” в Україні існує єдине громадянство”, — сказано в ухвалі суду.

Суддя Сергій Каракашьян, який своїм рішення відсторонив Супрун від виконання обов’язків в.о. глави МОЗ, раніше відновив на посаді керівника ДФС скандального Романа Насірова.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв’язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Уряд подав клопотання про скасування цього рішення. Суддя перебуває у нарадчій кімнаті з 11 лютого.

Читайте також:
Суддя розповів, які обов’язки виконуватиме Супрун після свого відсторонення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна